Quantcast
Pier Eringa: Dutch director (1961-) | Biography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: pier-eringa
PE
2 views today
2 views this week
Pier Eringa
Dutch director

Pier Eringa

Pier Eringa
The basics

Quick Facts

Intro Dutch director
Is Film director Politician Police officer
From Netherlands
Field Film, TV, Stage & Radio Law Politics
Gender male
Birth 1961, Burgwerd, Súdwest-Fryslân, Friesland, Netherlands
Age 62 years
The details (from wikipedia)

Biography

Pier Eringa (Burgwerd, 19 juni 1961) is een Nederlands bestuurder.

Loopbaan

Eringa was na zijn opleiding aan de Nederlandse Politie Academie vanaf 1984 inspecteur van de gemeentepolitie Leeuwarden. In 1988 kwam hij in dienst bij de Nederlandse Spoorwegen als districtsmanager van de spoorwegpolitie. Daarna was hij onder meer commissaris van politie en plaatsvervangend korpschef en districtschef. Van 1999 tot 2002 werkte hij als regiodirecteur bij NS-Reizigers en als directeur Veiligheid. Tussen 2002 en 2010 was hij hoofdcommissaris en korpschef van de regiopolitie Flevoland en algemeen directeur/gemeentesecretaris bij de gemeente Nijmegen. In 2010 werd hij benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Per 1 april 2015 volgde hij Marion Gout-van Sinderen op als president-directeur bij ProRail. Op termijn wordt Prorail omgevormd tot een zelfstandig bestuursorgaan. In maart 2019 kondigde Eringa aan niet beschikbaar te zijn als hoofd van dit nieuw te vormen orgaan.

Eringa is tijdens het Europese spoorcongres in 2018 te Amersfoort voor twee jaar herkozen als president van de EIM. Dit jaar stond ook voor het eerst een gezamenlijke vergadering met de Europese Spoorvervoerders (CER) op de agenda. De organisaties hebben afspraken gemaakt om het internationale treinverkeer verder te stimuleren.

Eringa verliet ProRail per 1 september 2019 en werd CEO van Transdev Nederland. Hij combineert deze functie met een speciale taak bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, waar grote achterstanden in de verstrekking van rijvaardigheidsbewijzen moeten worden weggewerkt.

Nevenfuncties

Eringa is voorzitter van de raad van toezicht van Aveleijn, zorginstelling voor cliënten met een verstandelijke beperking, Hij is vicevoorzitter van de commissie van toezicht beheer nationale politie. Daarnaast is Eringa voorzitter van de raad van toezicht van de sectie amateurvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, tevens is hij vicevoorzitter van het bondsbestuur. Als columnist was hij enige tijd actief voor De Stem van Dordt, de Dordtse versie van Dé Weekkrant van Wegener.

Zie de categorie Pier Eringa van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Pier Eringa

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes